PARODONTOLOGIE

Aceasta ramura a medicinei dentare asigura tratarea afectiunilor gingivale, preventia si stoparea evolutiei bolii parodontale, realizarea manoperelor dentare necesare precum si monitorizarea evolutiei acestora.

Tratamentele parodontale se fac periodic, in scopul obtinerii unui testut parodontal sanatos de sustinere. De asemenea, acestea sunt personalizate, adapatate individual si concentrate pe sanatatea gingiilor. Printre tratamentele parodontale efectuate de medicul nostru specialist, Dr. Alexandra Ciuca, mentionam parodontometria, detartrajul supragingival si subgingival, imobilizarea, chiuretaj radicular in camp inchis, chiuretaj radicular in camp deschis, regenerare tisulara ghidata, terapia cu EMDOGAIN, gingivectomia, gingivoplastia, corectarea deplasarii coronare a marginilor gingivale.

Gingivita, boala parodontala, leziuni ale gingiei sunt afectiuni ale tesutului de sustinere care apar frecvent din cauza igienei orale necorespunzatoare. Boala parodontala se poate diagnostica inca din faza incipienta si se poate tratata insa, din pacate, in cele mai multe cazuri aceasta fiind ignorata pacientul ajunge in faza in care extractia devine solutia de urgenta. Vizita in cabinetul stomatologic o data la 6 luni, poate preveni si stopa evolutia bolii paradontale.

Depunerea tartrului subgingival este una din cauzele aparitiei acestei boli.

Cum puteti afla diagnosticul in care va incadrati acum, in privinta acestei afectiuni? O consultatie de specialitate in cabinetul Dr. Alexandra Ciuca, Medic Specialist Parodontologie, pentru a va masura dimensiunea pungilor parodontale. In functie de indicatiile medicului specialist, dumneavoastra puteti preveni, stopa sau tratata aceasta afectiune, sub stricta supraveghere a acestuia.

Ai grija de sanatatea zambetului tau si ofera-i sansa de a straluci, o data cu tine!